Geplaatst op: 18 juni 2019

Zonne-energieproject met faciliteiten voor bijen, vogels, insecten en andere natuur

Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) heeft de randzone van het Zonnepark Uden ingericht als onderdeel van het lokaal landschappelijk raamwerk. Hierdoor hebben ze weer een stukje van de groen-blauwe ruit rond Uden gerealiseerd.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot moet je alle daken vol leggen met zonnepanelen. Zonneparken kunnen iets toevoegen aan het landschap als ze op de juiste locatie liggen en landschappelijk worden ingepast. Voorzitter Willem Peters vult aan: “op intensieve landbouw-grond en toekomstige woon- en werkgebieden kunnen zonneparken een natuurlijke aanvulling zijn als ze duurzaam, ecologisch worden ingericht en extensief worden beheerd.”

Open dag Zonnepark Uden

Zonnepark Uden is een buitengewoon duurzaam zonne-energieproject met faciliteiten voor bijen, vogels, insecten en andere natuur!  Op woensdag 19 juni wordt er een open dag georganiseerd, zodat geïnteresseerden het park, waar schone energie voor ruim 4.000 huishoudens opgewekt wordt, kunnen bekijken. Dit kan van 16.00 – 18.00 uur.

De sVLU is elk jaar 12x actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. De volgende werkochtend is op 22 juni 2019. Dan worden de hagen en hooilanden van de kersenboomgaard onderhouden. Nadere info bij Willem Peters (252529) of Ernest de Groot (251370).