Geplaatst op: 22 december 2017

De “Zeven van de Maashorst” gaat live

De auteurs van de “Zeven van de Maashorst” Dinie van den Brenk en Helma van de Rakt  gaan wandelen in de Maashorst. Hierbij bezoeken ze de plekken die ze beschrijven in hun boek “De Zeven van de Maashorst”.

Samen met IVN gids Diny de Groot wordt vertrokken vanaf verschillende plekken in de loop van het jaar. Deze eerste keer met Dinie bij Naat Piek in Uden. Hier gaan zij op zoek naar de voetstappen Van Charel.  Het verhaal is geïnspireerd op de eerste wereldoorlog en het grote kamp Vluchtoord.

Daarnaast zwierf Pieter rond in de bossen, lid van de Swarte Bende, geïnspireerd op het verhaal van Jacobus van de Schlossen in de 17e eeuw. Onderweg wordt ook gewezen op bijzondere natuurverschijnselen. Op de plekken waar het verhaal zich afspeelt wordt een fragment uit het boek voor gelezen.

Het Boek de “Zeven van de Maashorst” verscheen 7 oktober j.l. Hierin zijn zeven verhalen geïnspireerd op de historie van de Maashorst geschreven. Gelardeerd met bijpassende recepten en feitelijkheden. In de verhalen word je meegenomen in de tijd waardoor je de historie van het gebied beter begrijpt.

Meer informatie over de wandeling vindt u hier