Geplaatst op: 1 oktober 2019

Workshop natuurfotografie voor amateurfotografen

De herfst is misschien wel de mooiste tijd van het jaar om natuurfoto’s te maken en natuurgebied de Maashorst is natuurlijk een gebied waar je prachtige foto’s kunt maken. Speciaal daarom verzorgt Ronald Strijbosch uit Uden op zaterdag 12 oktober en zaterdag 26 oktober een workshop natuurfotografie voor beginners en minder ervaren amateurfotografen die meer willen bereiken met hun camera.

Heb je een spiegelreflex- of systeemcamera (maakt niet uit welk merk) en fotografeer je in de natuur altijd op de automatische stand? Dan zijn deze workshops iets voor jou! Met wat basis kennis en praktische tips leer je tijdens een photowalk om gebruik te maken van de uitgebreide mogelijkheden die je camera biedt. Natuurgebied de Maashorst is een uitgestrekt en afwisselend gebied wat voldoende uitdaging biedt om prachtige foto’s te maken.

Er is een workshop voor beginners op 12 oktober en een workshop die hierop aansluit op 26 oktober, waarbij dieper wordt ingegaan op fotografische technieken. De workshops hebben een informeel karakter. De workshop start om 9:00 uur met een eenvoudige uitleg over de basis van fotograferen en de mogelijkheden van een camera. Daarna volgt een photowalk van ca. 5 km. We gaan leren ‘kijken’, composities maken, standpunten innemen en oefenen met verschillende camera instellingen. In het tweede gedeelte van de wandeling wordt gebruik gemaakt van het beschikbare licht om de verschillende landschappen die we tegen komen zo mooi mogelijk vast leggen.

Workshop voor gevorderden:
In deze workshop gaan we een stapje verder en al om 08:00 uur aan de slag met technieken zoals panorama, HDR, focus stacking, kunst van weglaten, details en spelen met licht. Na een korte uitleg gaan we snel van start met de photowalk om het mooie licht van de ochtend mee te pakken. Speciale aandacht wordt gegeven aan het fotograferen van bijv. wolken, zon, paddenstoelen, bladeren, dauw en wat we verder tegenkomen.

De workshops starten bij natuurcentrum Maashorst, Erenakkerstraat 5, in Nistelrode en duren tot ca. 13:30 uur. De groepen bestaan uit maximaal 6 personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Kosten voor de workshops bedragen € 25,00 per deelnemer. Indien je voor beide workshops gelijktijdig inschrijft krijg je nu € 10,00 korting! Vergeet niet je batterij(en) op te laden en voldoende geheugenkaartjes mee te nemen. Zorg voor bedekkende kleding en stevige waterbestendige wandelschoenen.

meer info op http://www.ronaldstrijbosch.nl