Geplaatst op: 22 september 2016

Wildcrossers beboet in Brabantse bossen

Zaterdag 17 en zondag 18 september controleerden BOA’s van Samen Sterk in Brabant (SSiB) samen met BOA’s van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants Landschap en politie op verschillende locaties in de bossen van Brabant. Deze grootschalige controle had tot doel om overlast van crossmotoren en quads tegen te gaan en zo de kwetsbare natuur te beschermen. Deze handhavingsactie heeft geresulteerd in een aantal processen verbaal.

Handhavers van de diverse organisaties sloegen de handen ineen. Het was een nuttige en vruchtbare samenwerking. Er moesten verschillende processen verbaal opgemaakt worden. Allemaal voor het rijden in gebieden waar dat niet is toegestaan. De BOA’s hebben jeeps, motoren, quads en buggy’s op de bon moeten slingeren.

SSiB zet binnenkort nog een aantal handhavingsactie op touw om het wildcrossen te beperken. Wildcrossers veroorzaken regelmatig vernielingen aan bijvoorbeeld hekwerken en sloten. Ook wordt de flora en fauna verstoord en voelen wandelaars zich op de paden niet meer veilig. Voldoende redenen om op te treden.

Een boom kan ons niet bellen, u wel!
Het handhavingsteam roept iedereen op het buitengebied in de gaten te blijven houden. Wie denkt dat er iets niet in de haak is, kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432. De melding gaat direct naar één van de instanties die samenwerken in het handhavingsteam van Brabant. U kunt uw melding ook doen via de BuitenBeter app. Met de app is het een kwestie van een foto maken, gps-locatie bevestigen en versturen. Vervolgens wordt de melding automatisch naar de juiste gemeente gestuurd. De app is gratis en beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone en BlackBerry.