Geplaatst op: 4 juni 2018

Wil je door de bomen het bos blijven zien? Help mee!

Al zeven jaar werkt een groep vrijwilligers mee aan bij het beheer van de bossen in Oss. Er is altijd genoeg te doen en daarom is Oss op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Enige vakkennis is gemakkelijk maar zeker geen vereiste! Er zijn vrijwilligers nodig voor het  onderhoud en bijhouden van de bossen. Voor het bijhouden van de MTB- en menroute, voor het bestrijden van de prunus, en ook mensen die houden van schilderwerk en goed kunnen klussen.

 

Gastheren en –vrouwen zijn welkom

In de Maashorst zijn gastheren of -vrouwen aanwezig die bezoekers informeren. Bijvoorbeeld over het gebied, het gemeentelijk bosbeheer en hoe om te gaan met de grote grazers. Ook geven zij regelmatig excursies door het gebied.

 

Ook vrijwilliger in de Maashorst?

als vrijwilliger werk je samen met een groep enthousiaste mensen. Samen met hen ben je bezig in de bossen en betrokken bij het bosbeheer. Jaarlijks is er een vrijwilligersdag. Dan gaan alle vrijwilligers samen op stap naar een gebied waar je normaal niet zo gauw komt. Ontdekken, leren en samen genieten die dag. Zo zijn op deze dagen excursies geweest naar het Wisentenproject in het Kraansvlak, de Landerij van Ecoplan in Assen en de nieuwe wildernis van de Oostvaarderplassen. Deze dag sluit af met een barbecue en een drankje. Altijd gezellig en interessant!

 

Aanmelden is eenvoudig

Heb je interesse en wil je een bijdrage aan het bosbeheer van de gemeente Oss leveren? Dan kun je contact opnemen met de heer Marcel Geurts, tel. 14 0412 of een mail sturen naar m.geurts@oss.nl.