Geplaatst op: 9 oktober 2017

Een weekend vol verrassend OER-vermaak.

Het allereerste OER-weekend in De Maashorst mag met recht geslaagd worden genoemd. Tal van ondernemers hebben zich enthousiast ingezet en aantrekkelijke OER-activiteiten en -arrangementen georganiseerd om bezoekers te verleiden meer vrije tijd in De Maashorst te besteden en te genieten van de prachtige natuur.

Onder het uiten van de nodige OERgeluiden openden voorzitter van Stichting Maashorst in Uitvoering Geert Versteijlen, gedeputeerde Johan van den Hout en Ben Maathuis, wethouder van Landerd, het weekend op een ludieke, stoere wijze. Met ondersteuning van Nederlands Kampioen Highland Games Pieter Karst Bouma, en Sterke Man Patrick van Antwerpen brachten ze met louter spierkracht de speciaal ontworpen OER-bus in beweging.

Johan van den Hout: “Mooi om onderweg te zien dat steeds meer ondernemers de potentie van De Maashorst onderkennen en er activiteiten gaan ontplooien. Dat varken dat ondergronds werd klaargemaakt, vond ik wel echt STOER. Jammer dat het 24 uur duurt voordat het klaar is; daar kan ik net niet op wachten…”

Spannend en stoer

Bezoekers van binnen maar ook van buiten de regio hebben zich echt laten verrassen door spannende, stoere, echte en ruwe activiteiten in De Maashorst. Vuurtjes brandden her en der op diverse locaties. Van stoere bushcraft, spannende outdoor games, OER-eten, schaapswandelingen, foto safari’s, prinsesjes op pony’s, natuuractiviteiten, intieme verhalen tot kleuters in het wild. De sfeer was intiem en gezellig.

Voorzitter Geert Versteijlen: “Geweldig om te zien hoeveel uiteenlopende activiteiten er in een half jaar tijd zijn ontwikkeld door ondernemers die aansluiten bij De Maashorst als het Oer-gebied in Brabant.  Zelfs het grauwe weer vind ik wel passen bij het oergevoel. Dit heeft sommige mensen op zaterdag wellicht weerhouden om deel te nemen, maar alleen al het enthousiasme van de initiatiefnemers en het diverse programma maken het tot een succes. Bovendien is dit een eerste editie en is er volop ruimte om de komende jaren te groeien.” Gelukkig was het op zondag wel op veel plekken  gezellig druk met veel enthousiaste reacties van ondernemers en bezoekers; “Weer eens wat anders; échte beleving van De Maashorst”.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd OER-weekend in de Maashorst waar de unieke waarden van het natuurgebied – wilde natuur, wijst en archeologie – enthousiast in beeld zijn gebracht. Dit smaakt letterlijk én figuurlijk naar meer.

Zie voor meer info www.bezoekdemaashorst.nl