Geplaatst op: 27 september 2018

Wat valt er qua natuur te beleven tijdens Oerfestival?

In de herfstvakantie vindt het Oerfestival plaats. Het wordt ravotten en sporten in de natuur, lekker eten uit de streek, en genieten van akoestische muziek rondom het kampvuur. Natuurbeleving speelt een belangrijke rol. Er zijn elke dag  beleefactiviteiten in de natuur.

Iedere dag kun je op een bijzonder manier kennis maken met de wilde natuur, de grote grazers of de manier waarop het landschap bijdraagt aan onze gezondheid. Op de openingsdag in Herperduin gaan we met alle kinderen een oerdorp bouwen van dood hout. Ouders en kinderen kunnen mee met de boswachter die vertelt waarom dood hout doet leven. Of ga op pad met een herder en 250 schapen!

 

Natuurbeleving bij de minifestivals

  • Op maandag geven we bezoekers een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in de bodem van de beroemde Peelrandbreuk. Gidsen nemen je mee op een wandeling vanaf TeugelResort/Mastworp over de berg en breukroute, dwars door de sleuf die tijdelijk gegraven is voor onderzoek naar het bijzondere wijstverschijnsel. Waaghalzen kunnen de hele dag gratis klimmen en klauteren in het Klimpark.
  • Op dinsdag staat alles in het teken van eetbaar landschap bij het schoolbosje, vlakbij de Heische Tip in Zeeland én is het wengebied van de wisent opengesteld voor publiek. Voor snelle beslissers is er een exclusieve poepsafari en veldles van ARK Natuurontwikkeling.
  • Woensdag moet je bij infopunt Keent zijn, want daar ga je op expeditie naar het oerwater en het oerrund, de Tauros. Kinderen kunnen schatzoeken, fossielen knutselen, leren hoe je een dijk bouwt en eigen oersap maken van appels uit de boomgaard.
  • Donderdag breng je een gezellige dag door in de beleeftuin van zorgonderneming de Nistel met vlindertuin, mini blote-voetenpad, groente-en kruidentuin, boomgaard en bloemenplukweide. Je ziet met eigen ogen hoe fijn het is als zorg, ontspanning, educatie en recreatie samen gaan.
  • Vrijdag sluiten we af bij charme camping Hartje Groen. Hier kun je boomklimmen, yoga en mindfulness ervaren in de natuur. Op excursie met een gids naar het begrazingsgebied of op eigen houtje wisenten spotten, want ook dan is het gebied opengesteld voor publiek en zijn er rangers aanwezig om alles te vertellen over deze indrukwekkende dieren.

 

Activiteiten op andere locaties

De hele week zijn allerlei oeractiviteiten op andere locaties. Bijvoorbeeld een paddestoelenwandeling met heksensoep bij het Natuurcentrum de Maashorst, scharrelkids met IVN bij natuurtheater Naat Piek, avondwandeling met de Vogelwacht, bOERderijmiddag bij kinderboerderij de Elzenhoek en nog meer.

 

Deze herfstvakantie hoeft niemand zich te vervelen en is iedereen Welkom Buiten. Check het programma op www.oerfestivaldemaashorst.nl