Geplaatst op: 5 maart 2021

Wandeltrektocht door het Oergebied in Brabant

In de afgelopen periode is samen met IVN-vrijwilligers en een flinke groep Gastheren van De Maashorst gewerkt aan de realisatie van de (allereerste) meerdaagse IVN Trektochten. De 3-daagse Trektocht door De Maashorst (16,6 km – 17,9 km – 18,0 km) is vanaf vandaag te boeken/wandelen; de 5-daagse komt er over ca. 2 maanden bij. Naast de Maashorst is er nu ook een 4/5-daagse in de Biesbosch. De website met alle info is www.ivn.nl/trektochten

Onderweg kun je uitrusten en overnachten bij onze Gastheren van het Landschap: recreatieondernemers die de speciale IVN-cursus hebben gevolgd, zodat ze alles over hùn natuurgebied kunnen vertellen. Tijdens de tocht kan men via de gratis app IVN Routes luisteren naar een speciaal audioverhaal. In de Maashorst beluistert men dan het audioverhaal De mysterieuze munt, waarin hoofdpersoon Willeke van der Wijst op zoek gaat naar haar oorsprong. Er zijn geen markeringen in het veld: je laat je leiden door de navigatie van de app IVN Routes. In de app ontvangt men op verschillende punten op de route informatie over de ontstaansgeschiedenis van het gebied, flora en fauna. 

IVN Trektochten
Wandelen is bij uitstek de manier om te vertragen, de natuur optimaal te ervaren, je te verwonderen over haar schoonheid en om tot rust te komen. Als tegenbeweging van massatoerisme en standaardwandelingen is het concept IVN Trektochten ontstaan. Dit zijn meerdaagse wandelroutes met overnachtingen bij onze Gastheren van het Landschap. Met behulp van de gratis app IVN Routes, navigeert de wandelaar zelf de route en wordt hij via de app en de Gastheren van het Landschap meegenomen in het verhaal, ontstaansgeschiedenis en flora en fauna van het natuurgebied.

Natuur verbinden
IVN Natuureducatie wil mens en natuur met elkaar verbinden. Samen met onze Gastheren van het Landschap en lokale IVN-vrijwilligers, biedt IVN Natuureducatie in Nederlandse natuurgebieden meerdaagse IVN Trektochten aan, waarin de wandelaar zich enkele dagen compleet kan onderdompelen in de natuur!