Geplaatst op: 17 maart 2017

Walking Event De maashorst

Op zondag 26 maart vindt de derde editie plaats van Walking Event De Maashorst. Deze wandeltocht voert u door Natuurgebied De Maashorst dat met 3.500 hectare het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant is.

Afwisselend wordt het in een andere windstreek gehouden, dit jaar starten we vanaf camping De Heische Tip in Zeeland.

Wandelen over het boerenland, langs historische plaatsen en dwars door natuurgebieden: Walking Event De Maashorst laat je op en top genieten van de Brabantse natuur. Met wandelroutes van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer zowel geschikt voor de kleine stappers, als de ervaren wandelaar. Liefhebbers kunnen op alle routes genieten van de natuur in De Maashorst. Afhankelijk van de route zijn er een of meer rustplaatsen en die zijn bij Maashorst Betrokken Ondernemers. Op het Nabbegat komen de wandelaars schapen en lammetjes tegen en misschien, als ze niet zich verschuilen, de beroemde wisenten. Ook is de kans groot dat ze Docus de Das, Osje of Brody Jones tegen komen. Na afloop is er bij de finish gezellige muziek, om op het terras onder het genot van een drankje na te genieten van de wandeling. Er staat een coole klimwand voor degenen die nog energie over hebben en nog even naar zever meter hoogte willen klimmen.

Dit evenement wordt georganiseerd door Maashorst Events, in samenwerking met Wandelsportvereniging Ons Genoegen Schaijk (die verantwoordelijk is voor de route) en Maashorst Betrokken Ondernemers.

Afstanden en starttijden
5 km  Tussen 08:00 en 14:00 uur
10 km  Tussen 08:00 en 13:00 uur
15 km  Tussen 08:00 en 12:00 uur
20 km  Tussen 08:00 en 12:00 uur
30 km  Tussen 08:00 en 10:00 uur

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor alle afstanden is € 5,- per persoon, voor deelnemers tot en met 12 jaar is het inschrijfgeld € 2,50 per persoon. Leden van de KWBN krijgen door het ongevraagd tonen van de wandelvoordeelpas, een korting van € 1,- op het inschrijfgeld.

Voorinschrijving
Van 1 februari tot en met 19 maart kunt u gebruik maken van de voorinschrijving. U krijgt dan een korting van € 1 op het inschrijfgeld. In verband met de verwerking van de voorinschrijvingen, vinden wij het fijn als u zich zo spoedig mogelijk inschrijft.

Medaille
Voor het Walking Event De Maashorst hebben wij een medaille laten maken. Deze is verkrijgbaar op het startburo. Als u gebruik maakt van de voorinschrijving, kunt u hierbij aangeven of u de medaille wenst te ontvangen. Kosten voor de medaille zijn in beide gevallen € 2 per stuk.

Voor alle informatie over Walking Event De Maashorst, gaat u naar www.walkingeventdemaashorst.nl