Geplaatst op: 29 mei 2020

Waarom staan er geen afvalbakken in De Maashorst?

Regelmatig krijgen we deze vraag. Het antwoord is vrij eenvoudig: Afvalbakken zijn een uitnodiging voor vogels en andere dieren om er iets uit te halen. Ze stoppen het daarna uiteraard niet netjes terug in de afvalbak. (van wie leren ze dat…. ?)

Een andere reden is dat prullenbakken ook een uitnodiging zijn voor mensen om er hun rotzooi (volle tassen met afval) bij te zetten. En de bakken kunnen snel volraken.  Zwerfafval is gevaarlijk voor ons

Waarom? Een blikje, stuk glas of iets anders wat glimt kan met deze droogte een bosbrand veroorzaken. Je moet er niet aan denken op dat moment in het bos te lopen…  Voor dieren is het afval schadelijk. De ingrediënten en het materiaal kan ze ziek maken. 

Neem dus mee wat je meeneemt het bos in, en gooi het thuis in je afvalbak. Help mee om het bos schoon en veilig te houden: Neem mee wat je meeneemt! Zing, dans, rap, doe en denk mee!

Elk idee om zwerfafval aan te pakken of ‘de vervuilers’ bewust te maken afval in een afvalbak te gooien is welkom. Laat je horen en deel wat jij onderneemt om zwerfafval te laten verdwijnen… We roepen scholen, teams, sportclubs en verenigingen op om hierin samen te werken of om ideeën te delen. Stuur je idee naar communicatie@demaashorst.nl. En wie weet win jij een bijzondere prijs, naast natuurlijk online volop likes en volgers op jouw idee of actie 😉

#neemmeewatjemeeneemt #oerschoon #nederlandschoon