Geplaatst op: 28 november 2019

Update 30/11 – Vervolg laatste werkzaamheden met steenmeel 2 dec in Landerd

De aangewezen bospercelen in Uden zijn inmiddels voorzien het steenmeel en weer toegankelijk voor bezoekers. Maandag 2 december besluit het projectteam of die middag vanaf 12 uur de werkzaamheden in Landerd doorgaan. Bij geschikte weersomstandigheden zal de helikopter weer zijn werk doen. 

De werkzaamheden zijn in de week van 25 november gestart. Door de mist en teveel wind op een andere dag werd het werk op bepaalde dagen geannuleerd. Het Brabants Dagblad deed verslag van de verspreiding in Uden. Lees het artikel hier


Lees meer over de werkzaamheden met steenmeel: Waarom en hoe

Eind november start de verspreiding van steenmeel met behulp van een helikopter, bij de juiste weersomstandigheden. Aangewezen locaties vanwege de hoge mate van verzuurde grond zijn enkele bospercelen van de gemeente Uden en Landerd. Tijdens de werkzaamheden zijn de stukken bos voor anderhalve dag afgesloten.


Waar vinden de werkzaamheden plaats?  

Het steenmeel wordt uitgestrooid over 22 hectare bos in de gemeente Uden, over enkele percelen die zijn gelegen ten westen van de Udensedreef en Karlingerweg. Daarnaast gaat het om 37 hectare bos in Landerd, ten oosten van de Palmstraat. Om veiligheidsredenen zijn de bosgebieden, inclusief deze zandpaden en  enkele fietspaden, tijdens de werkzaamheden afgesloten voor publiek. Dit staat van tevoren aangekondigd via gele borden. Voor het publiek worden spottersplekken ingericht om de werkzaamheden op veilige afstand te kunnen volgen. De exacte dagen dat men gaat vliegen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.Veelgestelde vragen over ingreep met steenmeel

Bosgroep Zuid Nederland geeft hier antwoord op veelgestelde vragen over de verspreiding van steenmeel.Onderstaand de kaarten met het werkgebied in Uden en Landerd, de omleidingsroutes en spottersplekken.

Of download hier de volledige kaart.

– UDEN –
– LANDERD –

< Legenda


Waarom moet dit gebeuren en hoe gaat het in zijn werk?

Leon van den Berg, ecoloog en bodemexpert bij Bosgroep Zuid Nederland, geeft uitleg in deze video: 

Vragen? 

Heb je een vraag over de werkzaamheden, dan kun je bellen met Bosgroep Zuid Nederland op dit telefoonnummer:
040 20 66 360 (te bereiken onder kantooruren).