Geplaatst op: 10 april 2020

Waar staan de grote grazers? – Begrazingskaart nu online –

Op verzoek van veel bezoekers hebben we een kaart gemaakt met daarop aangegeven waar het begrazingsgebied ligt. Zo zie je waar het begrazingsgebied begint en eindigt. Hoe je er omheen wandelt en fietst, of juist doorheen gaat. Oriëntatie is gemaakt op basis van de wandel- en fietsknooppunten. 

Ook lees je wat de gedragsregels zijn en hoe je het gedrag herkent van een tauros die nerveus is. De locatie van waar welke grazers staan, kan afwijken. De grazers bewegen zich door het begrazingsgebied. Beperk je bezoek aan De Maashorst

Het zonnetje schijnt. We begrijpen hoe verleidelijk het is om nu de natuur in te trekken. Maar als het druk wordt, is het op sommige plekken lastig om 1,5 meter afstand te houden. Ook in De Maashorst. Breng jezelf en anderen niet in gevaar en beperk je bezoek aan het natuurgebied. Geniet zo mogelijk van de zon in eigen tuin of ga een blokje om. Als we straks weer meer naar buiten mogen, verder van huis, dan kun je het bezoek aan het natuurgebied voorbereiden met deze kaart. Je kiest zelf of je tijdens je tocht de grazers wilt spotten of ze liever juist op je pad vermijd.

Download hier de begrazingskaart.QR code op borden in het gebied

In het natuurgebied is op verschillende borden bij de parkeerplaatsen een QR code geplaatst. De kaart kun je dan downloaden op je mobiel. Zo zorgen we dat iedere bezoeker zich kan oriënteren en zien hoe het begrazingsgebied loopt. In de lokale media plaatsen we een advertentie met dezelfde QR code.Informatie op het fiets- en wandelpad

Om wandelaars en fietsers te attenderen op het benaderen van het begrazingsgebied en te laten zien wat 50 meter afstand is tot een grazer, komt er informatie op het fietspad: via tekst dat op het pad is gespoten met krijt. Na verloop van tijd vervaagt deze informatie. Team De Maashorst wil testen of dit een efficiënte manier is om bezoekers alert te maken op de gedragsregels die in het begrazingsgebied gelden. Via Facebook/ allemaalmaashorst, Twitter @DeMaashorst en Instagram deelt het team een korte enquête binnenkort.

Klik op de kaart om de begrazingskaart te kunnen bekijken. Inzoomen en uitzoomen kan tot op straatniveau.