Geplaatst op: 31 maart 2017

Vroeg uit de veren bij Natuurcentrum De Maashorst

Natuurcentrum De Maashorst organiseert samen met IVN natuur gidsen een ochtendwandeling op zondag 9 april. Dat wordt vroeg uit de veren, want deze wandeling start al om 7.00 uur! Om echte vroege vogels te zien is een verrekijker onontbeerlijk. Deelnemers die er geen hebben kunnen er één lenen bij het natuurcentrum. Er wordt gewandeld maar ook regelmatig stilgestaan, dus lekker warme laarzen of schoenen worden aangeraden. Deelname kost €3,00 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen. De wandeling neemt ca. 1,5 uur in beslag. Informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl Via deze website kan men reserveren.

 Tijdens de wandeling ervaren de deelnemers met al hun zintuigen hoe het bos ontwaakt. Want er is ’s ochtends al heel vroeg veel te zien, te ruiken en te horen in de Maashorst! Natuurlijk wordt er een prachtig ochtendconcert door de vogels gegeven, maar er zijn nog meer dingen waaraan te merken is dat het bos wakker wordt. Dit is dé kans om het mee te maken, want de deelnemers gaan op pad met echte vogelaars en zeer ervaren gidsen. Zij vertellen welke vogels bij welk geluid horen, waarom vogels eigenlijk zingen en waar ze dan het liefste zitten. Een verrekijker, zelf meegenomen of geleend bij het natuurcentrum, komt dan goed van pas. Behalve vogels zijn er natuurlijk veel meer dieren die op dit vroege tijdstip wakker worden of juist gaan slapen. En ook planten beginnen aan de nieuwe dag. Deze tocht is leuk en leerzaam voor jong en oud!

Opgeven voor deelname  is verplicht en kan aan de infobalie van het natuurcentrum, telefonisch (0412-611945) of op: www.natuurcentrumdemaashorst.nl