Geplaatst op: 30 april 2019

Vogelvierdaagse in de Maashorst

In het kader van de Nationale Vogelweek organiseert Vogelwacht Uden weer de Vogelvierdaagse en wel van donderdag 16 mei tot en met zondag 19 mei. Op donderdag- en vrijdagavond start men om 19.00 uur. De wandelingen op zaterdag en zondag vertrekken om 9.00 uur vanaf het grote parkeerterrein van Natuurcentrum De Maashorst, gelegen op de hoek Maashorstweg en Slabroekseweg. De deelname is gratis.

In de Nationale Vogelweek, georganiseerd door Vogelbescherming Nederland, kan iedereen ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om naar vogels te kijken. Vogelbescherming Nederland wil met de Nationale Vogelweek het draagvlak voor vogels en natuurbescherming te vergroten. Deelnemers leren vogels herkennen en krijgen de meest schitterende vogels van dichtbij te zien.

Geelgors – foto John Hermans

Verrekijker
Vogelwacht Uden doet al jaren mee aan deze week en wel in de vorm van een vogelvierdaagse. Vier opeenvolgende dagen gaan we vogels kijken in het prachtige natuurgebied De Maashorst. Gidsen van Vogelwacht Uden leiden u rond. Een verrekijker is hierbij een praktisch hulpmiddel. De ervaren gidsen hebben per groep ook een telescoop bij zich, zodat ook degene die geen verrekijker bezit, de vogels vaak goed in het vizier krijgt. Laarzen of stevige schoenen zijn aan te bevelen. Via de telescoop zijn vogels mooi te bewonderen van redelijk dichtbij. Wat te denken van Boompieper, Geelgors, Boomleeuwerik, Gekraagde Roodstaart en Grasmus, kenmerkende vogels van De Maashorst! Of misschien wel de zeldzame Grauwe Klauwier, die we vorig jaar fraai te zien kregen. Na afloop van de wandeling kan men op zondag een bezoek brengen aan het Natuurcentrum De Maashorst waar veel informatie over het natuurgebied te verkrijgen is.

Gekraagde Roodstaart foto Marc van Els

Deelname
Aanmelden voor deelname is niet nodig, maar mag wel. Doe dit via de website www.vogelweek.nl, waarop ook alle andere activiteiten die in Nederland plaatsvinden, vermeld staan.