Geplaatst op: 7 september 2018

Vijfde wisent kalfje geboren!

Bij de wisentkudde in de Maashorst is een vijfde kalf waargenomen op donderdag 6 september. Hiermee telt de kudde nu 18 dieren. Het jongste kalf werd door één van de kuddebeheerders gesignaleerd in het bos. Wisentkoeien zonderen zich vaak enigszins af van de groep als de geboorte van een kalf zich aandient. Het kan dan ook zomaar zijn dat het kalf al enkele dagen in het bos verstopt lag. Vanwege het beperkte zicht is het geslacht nog onbekend en zijn er nog geen foto’s. De kalfjes op de foto’s zijn andere kalfjes dan het kalf dat op 6 september gespot is.

Het feit dat er dit jaar weer kalfjes geboren zijn,  betekent dat ze hier in goede omstandigheden leven. De Maashorst biedt de kudde voldoende voedsel. In andere gebieden is bekend dat ze om het jaar kalfjes krijgen. Mede door de warmte heeft de kudde deze zomer veel tijd doorgebracht in het beschutte en koelere bos. Nu de temperatuur zakt, zal de kudde vaker het bos uit komen. Vooral omdat het grasland aan het herstellen is.

Zelf beleven

Via het natuurcentrum de Maashorst is het mogelijk  om mee te gaan op excursie naar de wisenten. Aanmelden kan via www.natuurcentrumdemaashorst.nl

Zodra het grasland weer is hersteld na een periode van  (meer) neerslag en de dieren wat vaker het bos uit komen, zullen er weer open dagen georganiseerd worden. De open dagen worden aangekondigd op www.ark.eu/maashorst.

[ foto van Marcel’s Photography ]