Geplaatst op: 10 september 2020

Verdwijn in de aarde via schilderijen van Lisa Beckers

Kunstenares Lisa Beckers (1989) is sinds maart 2018 bezig geweest met het project Maashorst. Een interdisciplinair onderzoek naar de kern van De Maashorst. Haar schilderijen laten je als het ware verdwijnen in de aarde. Met haar collectie pigmenten, zoals Slingerpad bruin, Mortelse oker, Slabroek grijs en Perekker roze, heeft ze een bijzonder palet met caseïne verf gemaakt.

Vanuit haar kennis als ambachtelijke schilder is ze op zoek gegaan naar grond uit De Maashorst, die zij verwerkt tot pigment. Met hulp van wijstkenner Rimbaud Lapperre en Maashorst-kenner Ton Vogels is ze nog verder ‘de grond ingedoken’. Zo heeft Beckers ijzeroer uit de Peelrandbreuk gebruikt.

In de tentoonstellingshoek op het Natuurcentrum vindt je de ontwikkelde pigmenten uit de grond van De Maashorst, een selectie van kwaststreken die Lisa met gebruik van deze pigmenten ontwikkelde en enkele prachtige schilderijen die door haar ermee gemaakt zijn. Een deel van de pigmenten vond Lisa in de omgeving van het natuurcentrum en die plekken liggen ook langs wandelroutes. In de tentoonstelling geeft ze enkele tips waar die te vinden zijn, het is dan ook een leuk idee na het bezoeken van de tentoonstelling eens langs deze plekken te wandelen.