Geplaatst op: 9 november 2015

Veldlessen in de Maashorst gestart

Afgelopen weken trokken 160 leerlingen van groep 7/8 van De Cirkel uit Uden en Delta uit Heesch gewapend met verrekijkers en vergrootglaasjes de Maashorst in. De kou en regen trotserend gingen zij op zoek naar Schotse hooglanders, kleine beestjes en diersporen. ARK Natuurontwikkeling organiseert samen met het Natuurcentrum De Maashorst veldlessen voor alle scholen om de Maashorst.

De leerlingen krijgen eerst uitleg in de klas over ontstaan en toekomst van de Maashorst en haar bijzondere dier- en plantensoorten. De volgende dag zoeken ze de Maashorst af naar de plantjes en beesten in de Maashorst. Elma Duijndam van ARK begeleidt de lessen. “Het is leuk om te zien dat de kinderen zelf op ontdekkingstocht gaan in de Maashorst.” Geja Hummel van Natuurcentrum De Maashorst vindt het een leuke nieuwe ervaring om de veldlessen op deze werkwijze te doen. Het natuurcentrum heeft al jaren lang ervaring met lessen over de natuur, maar komt zelf niet in de klas. Er zijn nog 2 lessen dit najaar en in het voorjaar zijn er ook al lessen gepland. Als het een succes wordt zal volgend jaar ook weer een serie veldlessen worden gepland.

ARK werkt de komende 5 jaar aan de realisatie van natuur in het hart van de Maashorst. Dit betekent dat de Maashorst de komende jaren gaat veranderen. ARK vind het belangrijk om de kinderen uit de omgeving te informeren over deze veranderingen. Zodat ze met eigen ogen kunnen zien hoe zich vlak bij hun huis nieuwe spannende natuur ontwikkelt.