Geplaatst op: 1 april 2016

Vanaf april nieuwe serie Biowalking in De Maashorst

Vanaf april 2016 kunnen mensen met Diabetes type 2, COPD of risico op hart- of vaatziekten weer meelopen met een serie IVN Biowalks in de Maashorst. De wandelingen worden georganiseerd in de gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden in het kader van het project Meer Maashorst.

Biowalking

Een Biowalk is een groepswandeling in de natuur, begeleid door een IVN-natuurgids en een professional uit de gezondheidszorg. Deelnemers ervaren in een veilige omgeving, welke positieve invloed beweging en het buiten zijn op het lichaam hebben. De wandeling start met een half uur doorwandelen om conditie op te bouwen. Dan volgt een korte pauze, gevolgd door een IVN-natuurexcursie van een uur. Na de wandeling krijgen deelnemers informatie over voeding, beweging en medicijngebruik. Door contacten met lotgenoten en unieke natuurbeleving is Biowalking niet alleen goed voor uw gezondheid, maar vooral ook heel leuk!

 
Praktische informatie

IVN Biowalking is een samenwerking tussen De Maashorst, IVN, Synchroon zorggroep en ziekenhuis Bernhoven. Wilt u meelopen met een Biowalk? Deze start op 14 april in Nistelrode, 20 april in Oss, 22 april in Zeeland en 29 april in Uden. De kosten voor vier wandelingen bedragen € 12,50 incl. koffie/thee na afloop. U kunt tevens een introducé meenemen, die hetzelfde bedrag betaalt. Deze hoeft geen chronische ziekte te hebben. Aanmelden kan op www.biowalking.nl/maashorst.