Geplaatst op: 26 oktober 2017

Uden en Bernheze doen mee met Nationale Natuurwerkdag

Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden, IVN Uden, IVN Bernheze en Stichting Landschapsbeheer Aa-dal (SLA) doen 4 november a.s. mee met de Nationale Natuurwerkdag 2017. Landschapsbeheer en -herstel is nodig voor het behoud en herstel van landschapswaarden. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie/thee houdt, is van harte welkom op één van de drie plekken (zie onder). Nieuwe vrijwilligers worden begeleid door ervaren landschapsbeheerders

Elk jaar wordt op de eerste zaterdag van de maand november de Nationale Natuurwerkdag gehouden. www.natuurwerkdag.nl  Volgens woordvoerder Ernest de Groot (Uden) is de Nationale Natuurwerkdag een ideale gelegenheid om kennis te komen maken met vrijwillig landschapsbeheer. Harry van der Pas (Dinther) vult aan: “voor vele planten en dieren zijn goed onderhouden landschappen van groot belang. Fer Kalis (Veghel) tenslotte: landschapselementen zijn in feite kleine natuurgebiedjes. Die moet je zorgvuldig beheren”. We adviseren belangstellenden om laarzen, stevige schoenen en werkhandschoenen mee te nemen. Voor gereedschap wordt gezorgd.

Keuze uit Dinther of Uden-Volkel

Bernheze werkt van 08.45 tot 13.00 uur op Landgoed Zwanenburg (Dinther). Hier worden wilgen geknot. Men verzamelt om 08.45 uur bij Huize Zwanenburg, Zwanenburgseweg 8 in Dinther. Kinderen met ouders zijn welkom. Er is koffie/thee en lunch aanwezig. Nadere info bij Harry van der Pas (06-5231 7518).

Uden werkt van 9.00 tot 12.00 uur in de bufferzone tussen Uden-Zuid en Volkel-West (Uden-Volkel). Deze bufferzone wordt ingericht met een heuse hoogstam kersenboomgaard met haag. Men verzamelt om 9.00 uur bij de Wijde Wereld, Helmteken 24 in Uden. Kinderen met ouders zijn welkom. Er is koffie/thee en soep aanwezig. Nadere info bij Ernest de Groot (0413-251370).