Geplaatst op: 10 september 2019

Uden doet mee aan Open Monumentendag 2019

Werkgroep archeologie van de Heemkundekring Uden doen zondag 15 september 2019 van 13.00 – 16.00 uur mee met de nationale Open Monumentendag. Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen vanaf de monumentale schuur van Karperdijk 22.

     Het thema van dit jaar luidt: plekken van plezier. En omdat de wijstgronden in Uden mensen veel wandel- en natuurplezier bezorgen, staat de ondergrondse archeologie en cultuurhistorie van de wijst centraal. Rimbaud Laperre vertelt over zijn onderzoek in de proefsleuf. Ook kan men twee gemeentelijke monumenten bezoeken, een langgevelboerderij en een houtzagerij.

Wijstgronden
Belangstellenden kunnen een rondwandeling maken over de wijstgronden Uden inclusief een oerstroomdal en de knuppelbrug. De rondwandelingen starten om het halve uur vanaf Karperdijk 22 in de monumentale schuur van Ernest de Groot. Onderweg kan men kennis maken met archeologische vondsten langs de Peelrandbreuk. De rondwandeling eindigt bij de monumentale houtzagerij van Theo van Kessel. Hier wordt ook de historie van veldpoorten toegelicht. Nadere info bij Willem Peters (252529) of Ernest de Groot (251370).