Geplaatst op: 7 september 2016

Twee nieuwe fietsroutes in Landerd

Platform Toerisme Landerd presenteert op zondag 11 september, in het kader van de Open Monumentendagen, op het Kerkplein in Zeeland twee nieuwe fietsroutes: Oorlog en Vrede in Landerd, en de Cultuur-Historische Route. Wethouder Piet-Hein Jonkergouw onthult op het plein om 11.30 uur de eerste plaquette. We nodigen u van harte uit om bij deze onthulling aanwezig te zijn!

Oorlog en Vrede in Landerd & Cultuur-Historische Route
Voor ‘Oorlog en Vrede in Landerd’ geldt dat oorlogsmonumenten en oorlogsobjecten zijn verzameld op een kaart. Aan de hand van deze kaart kunt u de objecten bezoeken die u wilt. Bij het merendeel van de objecten wordt uitleg gegeven door middel van een plaquette of een luisterkei.

Bij de ‘Cultuur-Historische Route’ is een aantal gebouwen en andere objecten van cultuurhistorische waarde in Landerd aangeduid met een plaquette. Hierop staat een historische foto en is een korte uitleg bijgevoegd. Marij van der Leest van Platform Toerisme Landerd legt uit: “We willen benadrukken dat het niet gaat om echte fietsroutes, maar om losse punten. De mensen kunnen zelf bepalen wat ze gaan bekijken. De plaquettes dienen om het publiek zo goed mogelijk te informeren.”

Rondleiding
Na de onthulling op het plein is er de mogelijkheid rondgeleid te worden door de kerk en toren van Sint Jacobus de Meerdere in Zeeland. U wordt daarbij door de gids geïnformeerd over het interieur van de kerk, en over de toren. De rondleidingen worden verzorgd door Heemkundekring  Zeeland.

Over Platform Toerisme Landerd
Het Platform Toerisme Landerd wordt gevormd door betrokken lokale ondernemers en particulieren. Het voert projecten uit ter bevordering van toerisme en recreatie in de gemeente. Meer informatie over Platform Toerisme Landerd vindt u op www.vvvlanderd.nl.