Geplaatst op: 19 oktober 2017

sVLU gaat poelen landschapspark A50 vrijzetten

Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat a.s. zaterdag 21-10-2017 weer aan de slag in het Udense landschap. Van 9.00 tot 12.00 uur worden er twee tot drie poelen vrijgemaakt van beplanting. Dit is nodig om meer zonlicht in de poel te krijgen volgend voorjaar. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee houdt, is van harte welkom om 9.00 uur op de hoek Schepersweg – Vijfhuizerweg (vlak voor de fietstunnel onder de A50).

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn kikkerpoelen fraaie kleine landschapselementen, die je goed moet beheren. Het vrijzetten is hier een voorbeeld van. Voorzitter Willem Peters vult aan: “Voor veel planten en dieren zijn open poelen van belang. Denk aan de bruine kikker, gewone pad, watersalamander en diverse libellen. Zo’n poel is in feite een mini-natuurgebied.”

Landschapspark A50

Het landschapspark A50 is destijds ontworpen en ingericht door de sVLU, de gemeente Uden en de betrokken wijkraden/buurtverenigingen. Het is een uniek groenblauw uitloopgebied voor de wijken Groenewoud, Moleneind en Bogerd/Vijfhuis. De sVLU is elk jaar 12x actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. De volgende werkochtend is op zaterdag 04-11-2017. Dan wordt de bufferzone tussen Uden-Zuid en Volkel-West groen ingericht . Nadere info bij W. Peters (0413-252529) of E. de Groot (0413-251370).