Geplaatst op: 14 maart 2017

sVLU deed mee aan NLDoet

Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) heeft  in het kader van NLDoet op zaterdagochtend 11 maart 2017 de heide van Bedaf geschoond. Dit is nodig voor behoud van de heide. De sVLU complimenteert de 20 vrijwilligers die meehielpen: “ze deden het toch maar,” aldus voorzitter Willem Peters.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn heidevelden fraaie kleine landschapselementen, die je goed moet beheren door ze open te houden. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor vele planten en dieren zijn heideterreinen van belang. Denk aan heideplanten, bijen e.a. insecten.”

NLdoet
NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Men werft dan extra vrijwilligers. NLdoet werd voor de 13e keer georganiseerd. De sVLU is elk jaar 12x actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag meehelpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. De eerstvolgende werkochtend is op 25-03-2017. Dan worden de Udense parken opgeruimd wat betreft zwerfafval. Nadere info bij Willem Peters (0413-252529) of Ernest de Groot (0413-251370).