Geplaatst op: 15 mei 2020

Start campagne tegen zwerfafval – We dagen je uit

Afval op straat of in het bos. Een ergernis van heel veel mensen. En waarom ligt het daar? Iemand heeft dit eerst gekocht, gebruikt en daarna gedumpt op straat of in de natuur. Vreemd, toch? Dat doe je thuis ook niet. Je gooit het zonder na te denken gewoon in je afvalbak. Dat onbewuste gedrag thuis, willen we ook buiten realiseren. Door te herhalen: Neem mee wat je meeneemt. De slogan voor de zwerfafval campagne.

Geen afvalbakken in de natuur, waarom?

In De Maashorst staan bewust geen afvalbakken: dieren kunnen hier afval uithalen. Ze kunnen er ziek van worden. En de blikjes of glimmende voorwerpen die ze laten vallen, kunnen een bosbrand veroorzaken. Aan ons allemaal dus de taak om ons eigen afval mee te nemen en gewoon thuis in de afvalbak te gooien.

Ideeën, acties, oproepen tegen zwerfafval: iedereen kan helpen

Helaas, zullen er altijd mensen zijn die afval in de natuur gooien. Maar alles helpt, om elkaar te herinneren aan het opruimen of meenemen van je afval.

Daarom gaan we iedereen oproepen hieraan mee te doen. Zowel degene die bereid zijn afval op te ruimen, als degene die afval weggooien bewust te maken van hun gedrag. Hoe? We starten door het delen van onderstaande video, waarin kinderen laten zien hoe zij helpen om zwerfafval op te ruimen. We roepen met de video iedereen op zijn/haar idee te delen om zwerfafval aan te pakken. Komende maanden herhalen we deze actie en delen we inzendingen / ideeën. Met als doel bewustwording bij de veroorzakers en degene die willen helpen het zwerfafval te verminderen.

De aftrap van de campagne tegen zwerfafval. Delen mag 😉Zing, deel, dans, doe en denk mee!

Elk idee om zwerfafval aan te pakken of ‘de vervuilers’ bewust te maken afval in een afvalbak te gooien is welkom. We gaan scholen betrekken, samenwerken met bestaande initiatieven en ideeën delen.

De actie met de meeste likes / reacties maakt kans op leuke en bijzondere prijzen. Binnenkort meer hierover. #oerschoon #Neemmeewatjemeeneemt Heb je een idee om zwerfafval aan te pakken, mail dan naar communicatie@demaashorst.nl. Wij helpen jouw idee te delen!