Geplaatst op: 7 juni 2016

Scheppen op slootjesdag IVN Uden

Grootouders kunnen met hun kleinkinderen op zondag 12 juni met IVN Uden meefietsen én in watertjes scheppen op zoek naar waterdiertjes. Op één plek wordt geschept op vissen en ergens anders gaan we op zoek naar amfibieën. Je kunt de dieren rustig bekijken. IVN-Watergidsen geven uitleg en begeleiding. Vertrek 10:30 uur Markt Uden, terugkeer: 12:30 uur. Deelname is zoals altijd gratis. Vorige jaren werd de Slootjesdag telkens een groot succes!

Deze Slootjesdag 2016 is vooral bedoeld voor oma’s en opa’s met hun kleinkinderen. Ouders zijn natuurlijk ook welkom. We maken een fietstocht door het beekdal van de Leijgraaf, langs poelen, bergingsvijvers, sloten en beken. Begeleid door gediplomeerde watergidsen van IVN Uden, onder wie de bijna-Groenste Politicus van 2015, Ernest de Groot. Zij kozen één speciale plek om amfibieën te scheppen en een andere voor visjes, daar waar de trefkans het grootst is. Succes verzekerd dus!

IVN Uden zorgt voor meer dan voldoende schepnetten, bakken, cuvetten (glazen kijkbakjes) en zoekkaarten om rustig en op je gemak de gevangen diertjes te kunnen bekijken. Daarna worden de beestjes weer vrijgelaten.

De Slootjesdag kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Uden en waterschap Aa en Maas.