Geplaatst op: 15 mei 2019

‘Schatten’ zoeken met GPS in de Maashorst

Een team van 14 geocachers heeft een fietsroute van 20 kilometer uitgezet door en rond natuurgebied De Maashorst . De start is op zondag 26 mei bij Natuurcentrum De Maashorst in Nistelrode. De gemeenten Uden en Landerd en Staatsbosbeheer hebben toestemming gegeven voor het plaatsen van ‘caches’ langs de route.

“We hopen hiermee bezoekers naar De Maashorst te trekken die ervan houden om in de natuur te wandelen en fietsen. Zij kunnen dan genieten van al het moois dat De Maashorst te bieden heeft”, vertelt Hannie van Duijnhoven namens Geo Team Maashorst.

Geocachen is een hobby waarbij je ‘schatten’ gaat zoeken. Met behulp van het GPS-signaal en een app op je smartphone of met een GPS-ontvanger. De geocaches (schatten) die Geo Team Maashorst heeft gemaakt zijn allemaal zogeheten Mystery Caches. “Dat wil zeggen dat er een willekeurig punt op de kaart is genomen om de cache te plaatsen en dat eerst een puzzel opgelost moet worden voor je het coördinaat kunt berekenen waar de cache daadwerkelijk te vinden is.” Eerder zijn al 40 caches in de Maashorst geplaatst in de vorm van een hart met hoorns (Oerlogo De Maashorst). Op 26 mei komen daar nog eens 35 caches bij in de vorm van een geo-art met de letter M (van De Maashorst). Zie afbeelding.

Profiel en aanmelden
Op www.geocaching.com kun je gratis een profiel aanmaken met een e-mailadres en een wachtwoord. Je kunt dan zien waar overal geocaches verstopt liggen. Ook de app is gratis op je telefoon te downloaden. Inmiddels hebben zich al 57 deelnemers aangemeld voor dit event, maar er kunnen nog meer mensen deelnemen. Aanmelden kan bij Hannie van Duijnhoven via 06-13729837 of teammaashorst@gmail.com.

Bron: Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl