Geplaatst op: 16 april 2021

Samenstelling jury fotowedstrijd wisenten bekend

Nog elke dag komen er fraaie inzendingen binnen voor de fotowedstrijd in verband met de lustrumviering van het verblijf van de wisenten in De Maashorst. Inmiddels staat de teller boven de 70 inzendingen. Inzenden kan nog tot 1 mei. Een deskundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers van partijen die zich actief bezighouden met wild- en natuurbeheer in De Maashorst en tevens een bekende natuurfotograaf zullen zich over de inzendingen buigen. Afgesproken is dat elk jurylid tien (anonieme) foto’s zal nomineren. Uit deze nominaties worden vervolgens de vijf beste foto’s gekozen die in aanmerking komen voor een prijs.

De samenstelling van de jury is inmiddels bekend en staat onder voorzitterschap van René en Caroline van der Lee uit Uden (fotografen en Maashorstranger). Verder bestaat deze uit Janneke de Groot (Staasbosbeheer), Arjen Boerman (kuddebeheerderFreenature), Jack Monde (communicatie Team de Maashorst) en de bekende natuurfotograaf Alex Pansier. Het secretariaat van de fotowedstrijd wordt verzorgd door Laura Klaprogge (Team de Maashorst). Zij zullen de foto’s beoordelen op kwaliteit, originaliteit en of de past binnen het thema: ‘wisenten in hun natuurlijke omgeving in De Maashorst’.

Meedoen
Iedereen blijft van harte uitgenodigd om een bij voorkeur digitale foto in te sturen. Dat mag een reeds eerder gemaakte opname zijn, of een nieuwe foto. Inzenden kan nog de hele maand april 2021. Die opname mag met een professionele camera zijn gemaakt maar zeker ook met een compacte camera of zelfs smartphone. De foto’s kunnen als digitaal bestand, bij voorkeur als .jpg of .jpeg en niet groter dan 5 MB worden verzonden aan: communicatie@demaashorst.nl onder vermelding van naam, woonplaats en telefoonnummer. Per email-adres is 1 inzending toegestaan. Met de inzending van de foto geeft u tevens toestemming tot publicatie van de foto. Er zijn vijf leuke, Maashorst gerelateerd prijzen te winnen.

Foto: Alex Pansier natuurfotografie