Geplaatst op: 10 november 2016

Provincie onder de indruk van Meer Maashorst!

Op vrijdag 4 november kwamen vertegenwoordigers van de provincie, onder wie gedeputeerde Annemarie Spierings, burgemeesters, wethouders, raadsleden en andere betrokkenen uit de regio kijken hoe het geld voor Landschappen van Allure wordt besteed. De bijeenkomst vond plaats bij de Natuurbegraafplaats in Schaijk. Naast een rondleiding met presentatie over dit deelproject, werd de voortgang van de andere plannen gepresenteerd en er werd een film vertoond waarop te zien was hoeveel mensen er achter de schermen aan Meer Maashorst! meewerken.

“We hebben duizend bloemen laten bloeien en die gevormd tot een mooi boeket.” Zo omschreef voorzitter Geert Versteijlen van de stichting Maashorst In Uitvoering de plannen die zijn uitgekozen voor Landschappen van Allure.

Gedeputeerde Annemarie Spierings van agrarische ontwikkeling

“Ik vervang hier mijn zieke collega, gedeputeerde Johan van den Hout van natuurontwikkeling, maar ik ben blij dat ik aanwezig mocht zijn. Ik kom zelf uit Heesch en zag het natuurgebied meer vanaf de achterkant. De plannen die hier gepresenteerd zijn, verbinden de kernen, de dorpen en de natuur met elkaar en dagen uit om het gebied ín te gaan. Natuur en landbouw gaan daarbij hand in hand. Vermeende tegenstellingen vervagen in samenwerking, dat is goed om te zien. Als al deze plannen de eindstreep halen, dan zijn de miljoenen van de provincie goed besteed. Ik moet allen een compliment maken, er wordt hard aan gewerkt. ”