Geplaatst op: 16 juni 2017

Openingsfestijn nieuwe men- en ruiterroutes in De Maashorst

Op zondag 18 juni vanaf 13.00 uur is de officiële opening van de nieuwe ruiter- en menroutes in De Maashorst. De opening vindt plaats op het terrein aan de Erenakkerstraat 3 in Slabroek, nabij het bezoekerscentrum Slabroek.

Er zijn verschillende activiteiten zoals een rit met een huifkar over een stuk van de nieuwe route. Ook zijn er stands van lokale ondernemers. Ruiters en menners kunnen die dag ook gratis deelnemen aan een Maashorst-rit. Een tocht van zo’n 10 km over de nieuwe routes, vanuit 4 verschillende startpunten, die eindigt bij natuurcentrum Slabroek.

Eindelijk is het dan zover. Na veel plannen maken, overleg en noeste arbeid zijn de ruiter- en menroutes in de Maashorst gerealiseerd. Belangengroep Maashorst Open heeft samen met Maashorst in Uitvoering een visitekaartje gerealiseerd door ruiter- en menroutes te verwezenlijken. Deze routes lopen door een groot deel van de Maashorst en hebben een totale lengte van 65 km. De routes en knooppunten zijn aangegeven via herkenbare aanduidingsbordjes.

Maashorst-rit

Wil je als ruiter of menner gratis meedoen aan de Maashorst-rit? Meld je dan aan door je naam, telefoonnummer en vertrekpunt door te mailen naar openingroutes@outlook.com.
De vier vertrekpunten zijn:

  • Camping de Maashorst (Palmstraat 2 Schaijk),
  • Camping de Pier (Schansweg 3a Uden),
  • Het Bomenpark (Vorsselweg 3 Heesch) en
  • RSC De Drie Linden (Parkeerplaats te bereiken via de Tooverkamp Zeeland).

Programma

10.00 – 11.00 uur   Ruiters en menners vertrekken voor de Maashorst-rit vanaf één van de 4 startpunten. De rit eindigt bij Natuurcentrum Slabroek

12.30 – 15.00 uur   Verzamelen van ruiters en menners die aan de rit hebben deelgenomen. Zij kunnen deelnemen aan diverse vaardigheidsproeven op het terrein. Genodigden en andere belangstellenden kunnen een huifkarrit maken op een stuk van de nieuwe ruiter- en menroutes. Er zijn stands van veelal lokale en paardgerelateerde ondernemers.

13.00 uur                De officiële opening van de ruiter- en menroute Maashorst met behulp van een spectaculaire act met trekpaarden.

15.00 uur                Einde activiteiten.

Toekomst

De laatste paar maanden hebben Maashorst Open en de Stichting belangenbehartiging Ruiters en Menners Herperduin/Maashorst steeds intensiever samengewerkt. Na de opening van de nieuwe ruiter- en menroutes zal Maashorst Open opgaan in de Stichting belangenbehartiging Ruiters en Menners Herperduin/Maashorst. Hierdoor is er één duidelijk en krachtig aanspreekpunt voor ruiters en menners in de regio.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website www.ruitersmennersherperduinmaashorst.nl. Hebt u nog vragen, stuur dan een e-mail naar openingroutes@outlook.com.

 

Klik hier voor de ruiterkaart De Maashorst