Geplaatst op: 8 juni 2017

Opening schaapscheerplek

Kunstobjecten markeren dreven en driften

Op zaterdag 17 juni wordt het eerste van een serie van acht kunstwerken geplaatst in De Maashorst ter markering van de oude dreven. Het kunstwerk wordt feestelijk in gebruik genomen tijdens een schaapscheerfeest van Wim en Joke Jans op landgoed ’t Nabbegat. Iedereen is welkom!

Vroeger vormden de dreven (rechte paden) en driften (kronkelige zandpaden) een herkenbaar lijnenpatroon in het natuurgebied. Herders dreven over deze paden hun schapen van de omliggende dorpen naar de heide. Met het kunstproject PadenBanen van Kunstenaars Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens  (KCCM) wordt dit unieke stukje cultuurgeschiedenis weer zichtbaar gemaakt.

Oerlijnen zichtbaar maken

De kunstwerken geven de oerlijnen een sterkere betekenis door de eeuwenoude verbinding tussen mens, dier en natuur expliciet te maken. Het resultaat: kunstobjecten die voor gebruikers en beheerders waardevol zijn zoals deze scheerplek voor schapen die ook als speeltuin gebruikt kan worden door kinderen.

 Schaapscheerfeest en opening kunstwerk.

De schaapscheerplek is te vinden op landgoed ’t Nabbegat in Zeeland (zie kaartje ). Op 17 juni worden daar de schapen van Wim en Joke Jans geschoren tijdens een schaapscheerfeest. De schaap-scheer-speel-kraal wordt dan voor het eerst officieel in gebruik genomen. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur om dit moment met ons te vieren en om naar het schaapscheren te komen kijken.

Bereikbaarheid

De schaapscheerplek is het makkelijkst met de fiets te bereiken. Met de auto kunt u op 17 juni parkeren in een weiland: Vanaf de Schaijkseweg doorrijden naar de Zevenhuis (bestemmingsverkeer). Na huisnummer 4 rechtsaf het zandpad oprijden. Parkeren aan de rechterkant. De scheerplek ligt langs dit zandpad op ongeveer 5 minuten lopen verderop.

Zie hier een plattegrond voor de locatie van de schaapscheerplek en waar u kunt parkeren

klik hier voor het programma