Geplaatst op: 22 juni 2017

Open dagen in het wisentgebied

Recreanten kunnen op zaterdag 1 juli tussen 14.00 en 16.30 uur en op zondag 9 juli tussen 11.00 en 13.30 uur zelfstandig het wisentwengebied bezoeken. Maashorstrangers laten de bezoekers het wengebied binnen bij twee voetgangerspoortjes. Bezoekers kunnen dan alleen of in kleine groepjes het gebied in lopen (honden worden niet toegelaten). In de buurt van de wisentkudde zijn Maashorstrangers aanwezig.

Na een geslaagde proef-open dag in het wisentwengebied, wordt in juli twee keer een open dag voor het publiek  gehouden. Recreanten kunnen zelf het wisentwengebied in- en uitwandelen via de voetgangerspoortjes die op de aangegeven tijdstippen open zijn.

Het ene voetgangerspoortje bevindt zich in het raster langs de Zevenhuizerweg in Uden. Het is te bereiken door deze weg af te fietsen of te lopen. Na het passeren van de openstaande poort is even verderop het voetgangerspoortje.

Het andere voetgangerspoortje bevindt zich in het raster langs de Udense Dreef in Uden, ter hoogte van de uitkijkheuvel.

Verder is het wisentwengebied toegankelijk tijdens excursies van Natuurcentrum De Maashorst www.natuurcentrumdemaashorst.nl/agenda.

Een groot deel van het wengebied is ook goed te overzien vanaf het fiets- en wandelpad aan de Udense Dreef in Uden.