Geplaatst op: 30 augustus 2019

Op visite bij een Maashorstboer

Op woensdagavond 4 september 2019 19.00 uur verzorgt IVN Oss een excursie naar een Maashorstboer. Er wordt een bezoek gebracht aan het bedrijf ‘Boer in Natuur’ van Wilco en Debbina de Zeeuw. Zij hebben sinds een paar jaar een bijzonder boerenbedrijf midden in de fraaie natuur van De Maashorst in Slabroek. Wilco en Debbina vertellen wat hun bedrijf zo bijzonder maakt. Natuurlijk wordt er ook rondgewandeld om het land te bekijken. Wie mee wil kan er voor kiezen om er op eigen gelegenheid heen te gaan. Belangstellenden kunnen ook gezamenlijk op de fiets er naar toe.

Een speciaal aspect van natuurgebied De Maashorst wordt gevormd door de vele  boerenbedrijven die aldaar hun werkzaamheden aanpassen aan de huidige tijd en ontwikkelingen en aan het Natuurgebied De Maashorst. Het bedrijf dat bezocht gaat worden is er zo een. Er wordt op een bijzondere manier gewerkt met bijzondere producten in een breed assortiment: zuivel, vlees, eieren, zaden, vruchten.

Op de fiets of met de auto er naar toe
Deelnemers die per fiets naar Slabroek willen, dienen zich te verzamelen op parkeerplaats Burchtplein in Oss. Het vertrek is om 18.00 u. Na een uurtje fietsen over de mooie Maashorst komt het te bezoeken bedrijf in zicht. Wie niet wil fietsen en er toch bij wil zijn, kan er met de auto heen. Parkeren op de parkeerplaats van het Natuurcentrum Slabroek, hoek Maashorstweg – Slabroekseweg in Nistelrode. U dient om 19.00 u. aanwezig te zijn op het adres Erenakkerstraat 4 in Slabroek/Nistelrode. De verwachting is dat we rond 21.30 uur weer terug in Oss zullen zijn. 

IVN Oss heeft een jaarprogramma met vele natuurwandelingen of -fietstochten of activiteiten zoals lezingen en excursies. Houd voor meer informatie hierover dit weekblad in de gaten of kijk op www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.