Geplaatst op: 21 mei 2019

Ontdek ecotuin Landerij VanTosse tijdens de Velt-ecotuindagen

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni zet Landerij VanTosse de poorten wagenwijd open tijdens de Velt-ecotuindagen. Je kunt dan in de tuin ontdekken wat ecologisch tuinieren inhoudt. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur is iedereen welkom die meer wil weten over hoe je een gezonde, eetbare en diervriendelijke tuin kunt inrichten en beheren op een ecologische manier.

Op de Landerij Van Tosse kun je op verschillende manieren lokaal geteeld voedsel zien groeien. Het hart van de Landerij is de Tuinderij. Daar vind je een proef- en educatietuin aan met (vergeten) groenten, keukenkruiden, medicinale kruiden, kleinfruit, eetbare bloemen en een boomgaard. De natuurtuin met onder andere een paddenpoel, bijenhotel en vlinderveld maken het geheel compleet. Daar vind je heerlijke plekjes om rustig te genieten van de natuur.

De omgeving is eveneens het ontdekken waard. In het prachtige kampenlandschap ten zuiden van Oss vind je natuurakkers waar spelt voor brood groeit, hop voor bier en cranberries voor heerlijke ijsjes. Je kunt paddenstoelen zoeken in houtwallen, fruit plukken langs de fruitallee en bessen langs de bosranden.

Wie dat wil, kan een rondleiding volgen of zelf op ontdekking gaan in de tuin. Ook kun je diverse producten uit de tuin en landerij proeven in ons winkeltje. We delen allerlei tips en trucs met bezoekers over ecologisch moestuinieren, een ecologische siertuin en biologische land- en tuinbouw, zodat je kunt leren hoe je, zonder gebruik van pesticiden en kunstmest, tuiniert met respect voor plant en dier.

Bereikbaarheid:
De parkeerplaats voor auto’s op de Tuinderij is alleen toegankelijk voor mensen met een beperking. Elders op de Landerij is wel parkeerplaats. Fietsers kunnen wel parkeren op de Tuinderij.

De Landerij VanTosse ligt nabij knooppunt 21 voor fietsers aan het Laantje van Cumberland in Oss en is het beste te bereiken via Amelsestraat/Koningsweg.