Geplaatst op: 13 oktober 2015

Onderzoek de bodem bij Natuurcentrum De Maashorst

Natuurcentrum De Maashorst heeft in het kader van ‘Het jaar van de bodem’ een tentoonstelling ingericht over wat er allemaal in en op de grond te vinden is: zand, planten, stenen, kleine en grotere beestjes, paddenstoelen….

Er staat een microscoop en er zijn leuke spelletjes te doen. Bovendien kun je een tas huren, waarmee kinderen en hun (groot-)ouders zelf in het bos op zoek kunnen gaan naar bodemdiertjes en mooie stenen.

Het jaar van de bodem
Het jaar 2015 is het jaar van de bodem. De bodem is de basis voor veel dingen die vaak als vanzelfsprekend gezien worden. Voedsel, natuur, energie, wonen, drinkwater…. alles begint bij de bodem. De bodem is daarmee het fundament van ons bestaan. Daarom besteedt ook het natuurcentrum aandacht aan dit belangrijke thema.

Tentoonstelling
De kleine, maar fijne tentoonstelling bevat informatie over planten, diertjes, paddenstoelen, spelletjes en vitrines met diverse stenen en zand. Kinderen mogen dierenjasjes passen. Als ze in de spiegel kijken, kunnen ze zichzelf zien als (bodem-)diertje. De tentoonstelling is de hele zomer te bekijken, ook in de vakantie.

Zelf op pad
En het blijft niet bij kijken alleen: aan de balie is een tasje te huur voor €3,- met daarin materialen en een mapje met opdrachten. Hiermee kunnen kinderen zelf in het bos op zoek gaan naar en aan de slag gaan met bodemdiertjes en stenen.
De tentoonstelling is te zien gedurende de openingstijden van het centrum. Bezoek hiervoor de website www.natuurcentrumdemaashorst.nl. De tasjes zijn dagelijks te huur tot uiterlijk 15.00 uur.