Geplaatst op: 25 september 2020

Oerfestival De Maashorst: volop ruimte voor de natuur en voor elkaar

Het programma van de derde editie van het Oerfestival is zo goed als rond. Het belooft een mooie week te worden met activiteiten voor jong en oud, allemaal in de buitenlucht!

Het Oerfestival is een verzamelnaam voor allerlei activiteiten in De Maashorst die jaarlijks plaatsvinden in de herfstvakantie. Het is in het leven geroepen om meer mensen de natuur in te krijgen. Zowel nieuwe bezoekers als inwoners. Ondernemers, gebiedspartijen en vrijwilligers zetten zich in om samen het gebied op de kaart te zetten. Door elkaar op te zoeken, ontstaan er soms verrassende nieuwe samenwerkingsverbanden.

Voorgaande jaren trok het festival meer dan 11.000 bezoekers. Op het hoofdfestival in Herperduin alleen al waren dat er meer dan 6.000. De bijzondere omstandigheden rondom Covid-19 dwongen ons om de opzet aan te passen en onze ambitie bij te stellen. We hebben nog meer de samenwerking opgezocht met ondernemers en partijen. Door hen aan elkaar te verbinden zijn we gekomen tot een afwisselend programma met vele kleinschalige activiteiten verspreid over De Maashorst.


Opzet en ambitie bijstellen

Met de campagne mikken we dit jaar niet zozeer op het trekken van landelijke bezoekers naar het festival. We hopen dat vooral mensen uit de regio komen genieten en zich laten verrassen door het scala aan activiteiten in hun eigen omgeving.


Programma

Op het programma staan vier minifestivals, diverse excursies en activiteiten bij ondernemers. Een aantal vertrouwde gezichten zijn weer van de partij. Zo geeft Dunes Games een sportieve Oercamp bij een tweetal minifestivals. De lokale IVN afdelingen verzorgen gratis excursies vanaf alle minifestivallocaties. En ook de dames van Wild van Maashorstwol reizen weer mee. Verder kun je o.a. Alpaca’s knuffelen in Vorstenbosch, is er een ponymiddag bij de kinderboerderij in Oss, avondklimmen bij het klimpark in Uden, een nachtwandeling vanaf het Natuurcentrum, een pompoenproeverij aan het paardenpark bij zorgboerderij van der Wijst en zijn er rondleidingen bij landerij van Tosse.


Minifestivals

De minifestivals zijn geclusterde activiteiten van meerdere ondernemers en partijen op één locatie. Er zijn kids-activiteiten, workshops en demonstraties, excursies, informatiestands, outdooractiviteiten en uiteraard lekker eten en drinken. Er zijn dit jaar vier minifestivals:

  • Natuurcentrum  De Maashorst – Zondag 18 okt
  • Infopunt Keent – Woensdag 21 okt
  • Charmecamping Hartje Groen en de Boshut – Vrijdag 23 okt
  • Ontmoetingsplek De Nistel – Zondag 25 okt


Meer informatie

Meer informatie, het tijdschema en aanmeldmogelijkheden zijn vanaf volgende week te vinden op www.oerfestivaldemaashorst.nl. Neem daar nu alvast een kijkje om in de stemming te komen met een terugblik naar vorig jaar. Of volg Oerfestival De Maashorst via Facebook.