Geplaatst op: 13 januari 2017

Nieuwe entree Landerij VanTosse

Medewerkers van Landschapsbeheer Oss zijn druk in de weer op de Cereslaan. Ze zijn daar bezig met het aanleggen van een nieuw entreepunt voor Landerij VanTosse.

Op de Cereslaan komt de hoofdentree, die wordt opgebouwd uit ringen van boomstammen. Het is een ontwerp van een bureau uit Rotterdam en moet een rust- en startpunt worden voor wandelingen door het gebied. Er komt een informatiepaneel over de Landerij en haar doelstellingen. De gebruikte boomstammen komen uit de bossen in Oss-Zuid die onlangs zijn uitgedund. Behalve op de Cereslaan komt er ook nog een entreepunt aan de Mugheuvelstraat.

Begin december werd door 32 vrijwilligers van Landschapsbeheer Oss een begin gemaakt met de aanleg van de nieuwe hoofdentree die nu al een bijnaam heeft gekregen: Doolhof. Nu nog achter een omheining, werd op de plek waar de entree komt met boomstammen gesjouwd. Die worden in cirkels gestapeld, daarna gekort met de kettingzaag en met staalband aan elkaar bevestigd. Ook werd de begroeiing in de berm van de Cereslaan verwijderd zodat de nieuwe ingang straks goed te zien is. (Foto: Landschapbeheer Oss)