Geplaatst op: 30 augustus 2019

Nazomertocht in de Maashorst voor rolstoelgebruikers

Natuurcentrum De Maashorst houdt zaterdag 7 september een speciale nazomerwandeling voor rolstoelgebruikers. De groep vertrekt om 11 uur bij het natuurcentrum. IVN natuurgidsen hebben een mooie tocht van ruim 5 kilometer uitgestippeld over verharde wegen en (grint)paden, waardoor rolstoelgebruikers vanuit hun perspectief volop kunnen genieten van al het moois dat De Maashorst te bieden heeft. Ook de boswachter van Staatsbosbeheer gaat mee op pad.

Bij terugkomst is het natuurcentrum geopend en kan men desgewenst een consumptie gebruiken. De kosten voor deze activiteit bedragen 3,50 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen. Per rolstoelgebruiker mag één begeleider gratis mee wandelen. Voor deze activiteit is het noodzakelijk om van tevoren te reserveren. Dit kan op www.natuurcentrumdemaashorst.nl of telefonisch via 0412-611945.

Naderende herfst
Al meer dan 25 jaar is er een mooi rolstoelpad bij Natuurcentrum De Maashorst, waar volop gebruik van wordt gemaakt. Het is erg leuk om als rolstoelgebruiker ook eens een andere route te ontdekken met ervaren IVN natuurgidsen die samen met de boswachter van Staatsbosbeheer een prachtige nazomerwandeling hebben bedacht. De tocht voert door diverse landschappen als bossen, stuifduinen en beukenlanen. Deelnemers kunnen volop genieten van de bloeiende heide. De natuur is rijk aan kleuren en vruchten en bereidt zich voor op de naderende herfst. 
Het is juist nu heerlijk om de natuur in te gaan en te kijken hoe de nazomer en de naderende herfst zich op hun mooist laten zien. De wandeling start bij het natuurcentrum om 11 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Na afloop kan een kopje koffie of een andere consumptie gekocht worden en kan men de tentoonstelling in het natuurcentrum bekijken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van het rolstoeltoilet.