Geplaatst op: 17 september 2015

Natuurspelletjestassen bij natuurcentrum De Maashorst

Natuurcentrum De Maashorst heeft een nieuwe activiteit voor kinderen en hun (groot)ouders ontwikkeld, die op iedere willekeurige plek in de natuur gedaan kan worden: de NATUURspelletjestas. In de tas vindt men een boekje met de beschrijving van 20 spelletjes en de benodigde materialen.

Met één tas kunnen maximaal 6 kinderen aan de slag. De huurprijs is € 5,- per tas per dagdeel en men kan ermee starten tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Ook scholen en BSO’s kunnen er gebruik van maken.

Het natuurcentrum biedt een uitgebreid pakket aan activiteiten die kinderen en volwassen kunnen doen in de natuur. Verreweg de meeste activiteiten zijn bedoeld om uit te voeren in Natuurgebied De Maashorst, veelal op bestaande routes. Om tegemoet te komen aan de wens van veel bezoekers is er nu ook een activiteit beschikbaar die behalve in De Maashorst ook op andere plaatsen uitgevoerd kan worden. Te denken valt aan een park of een ander bosgebied, als er maar veel bomen en struiken zijn om in rond te struinen.

De spelletjes in de tas zijn leuk voor jong en oud en dus zeer geschikt voor een verjaarspartijtje of buurtfeest. De spelletjes zijn zeer gevarieerd: wedstrijdjes, knutselen met natuurlijke materialen, tikspelletjes, zoekopdrachten, teveel om op te noemen. Het wordt aanbevolen om de NATUURspelletjestassen van tevoren te reserveren, zeker als er meer dan één tas nodig is. Dit kan tijdens  de openingstijden van het centrum. Bezoek hiervoor en voor meer informatie de website www.natuurcentrumdemaashorst.nl.