Geplaatst op: 17 november 2016

Natuurcentrum De Maashorst, de leukste plek om te leren!

Dit schooljaar hebben 520 schoolklassen uit de regio zich ingeschreven voor een les bij Natuurcentrum De Maashorst. Dat is een toename van 10% ten opzichte van vorig jaar. De lessen worden gegeven in en bij het natuurcentrum op Slabroek en op De Hooge Vorssel in Heesch. Leerkrachten kunnen inschrijven voor 16 verschillende lessen waarin ze op een actieve manier kennis maken met natuur, gezondheid, aardrijkskunde, geschiedenis, milieu en de rol van de mens hierin.

Dit jaar zijn 3 nieuwe lessen toegevoegd aan het lespakket.

  • In de les ‘Kookmaatjes’ maken kinderen op een speelse manier kennis met het belang van een gezond leven met gezonde voedingsstoffen. Bijzonder aan deze les is, dat deze begeleid wordt door leerlingen van de Hubschool uit Oss, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en jongeren. De kinderen bereiden samen lekkere hapjes en een gezonde lunch. Jumbo sponsort de boodschappen.
  • Een veldles gericht op de natuurontwikkeling van Natuurgebied de Maashorst. Stichting Ark Natuurontwikkeling ondersteunt de ontwikkeling en de uitvoering van deze les. De kinderen bezoeken het hart van de Maashorst en beleven het gedrag van de dieren.
  • Een les gericht op het bijzondere verschijnsel ‘Wijst’. De provincie Noord-Brabant heeft de ontwikkeling van deze les mogelijk gemaakt. Kinderen krijgen spelenderwijs, door het uitvoeren van allerlei opdrachten in het wijstgebied in het beekdal bij Slabroek, inzicht in het wijstverschijnsel en de gevolgen voor flora en fauna.