Geplaatst op: 7 november 2019

25 vrijwilligers deden mee aan de natuurwerkdag in Uden

Stg. Vrijwillig Landschapsbeheer Uden/IVN Uden, deed zaterdag 2 november a.s. mee met de Nationale Natuurwerkdag 2019. Er waren ruim 25 vrijwilligers aanwezig. Landschapsbeheer is nodig voor het behoud van landschapswaarden. 

Volgens woordvoerder Ernest de Groot (sVLU/IVNUden) is de Nationale Natuurwerkdag een ideale gelegenheid om kennis te komen maken met  landschapsbeheer. Joost Willems (IVN Bernheze) vult aan: “Voor veel planten en dieren zijn goed onderhouden landschappen van groot belang.” Fer Kalis (IVN Veghel): “Landschapselementen zijn in feite kleine natuurgebiedjes. Die moet je zorgvuldig beheren.”

De sVLU Uden werkte van 9.00-12.00 uur bij de kersenboomgaard aan de Patrijsweg (Uden-Zuid). Hier is een elzensingel terug gesnoeid, overhangend hout verwijderd en een poel vrijgezet van struweelbeplanting. Ondanks een klein buitje was het werk rond 12.00 uur netjes afgerond.

Dank aan de vrijwilligers voor hun hulp! Wil je ook meehelpen de natuur te onderhouden, lees dan verder:

Waarom is meehelpen goed voor jouw gezondheid en voor de natuur?

Helaas is de biodiversiteit in Nederland hard aan het afnemen. Dit verlies aan biodiversiteit, de afgelopen decennia ruim 70%, is een grote zorg. Biodiversiteit is het aantal soorten planten en dieren in een bepaald gebied. Van groot belang, want het zorgt voor zuurstof, schoon water en levert een gezonde bodem voor voedselproductie. Ook blijkt uit verschillende onderzoeken dat natuur een positieve invloed heeft op onze gezondheid. Tijdens bepaalde dagen kan je daarom samen met anderen een bijdrage leveren om natuur en dieren in jouw omgeving te helpen.

Tijdens het werken wordt je begeleidt door ervaren landschapsbeheerders.

Ook een keer helpen? Neem contact op met St Vrijwillig Landschapsbeheer om te horen wanneer er werkdagen zijn of bel naar 0413-251370