Geplaatst op: 7 juni 2016

Modderdag in De Maashorst!

Woensdag 29 juni is het zover, dan is het Nationale Modderdag! In De Maashorst maken de buurtsportcoaches van Landerd Sportzo, Aemy en Jannemij, samen met 5a Kindercoach Helma van de Rakt hier een grote, èn modderige happening van.

Al meer dan 45.000 kinderen van 1001 organisaties mogen op 29 juni 2016 lekker spelen met modder! Dat is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat kinderen steeds minder buiten en nog minder in de natuur spelen. Terwijl juist buitenspelen originaliteit bevordert, creatieve oplossingen vraagt, out-of-the-box denken stimuleert en het reflectievermogens verbetert. Dat je daarbij lekker vies mag worden spreekt voor zich! (Bron: modderdag.nl)

Aanmodderen

Modderdag in de Maashorst begint op woensdag 29 juni om 15.00 uur. De sportcoaches vertrekken die dag om 15.00 uur vanaf de parkeerplaats van de Kriekeput naar het Klompven in Herperduin, de Maashorst. Tegelijkertijd vertrekt 5a Kindercoach vanaf de parkeerplaats op het einde van de St.Annastraat in Schaijk naar dezelfde plek. Om 15.30 uur ontmoeten beide groepen elkaar en zal het Modderfestijn passend officieel geopend worden door wethouder Brands van Gemeente Landerd en Ido de Haan van IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Na de opening kun je deelnemen aan passende spelen, zoals kwalleballen, modderklossen, moddergooien, bouwen met modder. Én je kunt diertjes gaan zoeken, zelf gaan ‘aanmodderen’. Stel je voor dat er zoooveel mensen komen dat we in een kring óm het Klompven een modderdans zouden kunnen doen! Zouden we dan een record modderdansen behalen?

Neem je eigen spulletjes mee

Iedereen is van harte uitgenodigd op de Modderdag, daar is het namelijk voor opgezet. Het Modderfestijn is gratis. Belangrijk is wel dat je zelf materialen meebrengt, fruit en drinken: natuurlijk! En misschien een handdoek? Een tas voor natte spullen of voor ‘vindsels’? Een schepje en een emmertje?
Om 17.00 uur sluiten we het Moddderfestijn af, met hopelijk veel vieze handen en voeten en stralende gezichten. Want buiten spelen is leuk, en in de modder spelen helemáál!

Graag tot 29 juni, om 15.00 uur bij De Kriekeput (Herpen) of de St. Annastraat (Schaijk).