Geplaatst op: 8 april 2021

Mark loopt troep op te ruimen, help je mee?

Mark van Roosmalen is het afgelopen jaar verslingerd geraakt aan het opruimen van zwerfafval in Schaijk en in de Maashorst. Als derdejaarsstudent in de richting ‘Business Innovation’ volgt hij al een jaar zijn lessen thuis. Ter afwisseling met de vele uren achter het beeldscherm, maakt Mark graag wandelingetjes en valt hem het zwerfafval op. “Het is een missie geworden” vertelt hij “Ik ben de strijd aangegaan met de plastic flesjes, blikjes en mondkapjes. Als ik zwerfafval verzamel, ben ik op een praktische manier met mijn onderneming bezig. Je ziet de noodzaak tot een plasticvrije maatschappij. Zo verzamel ik extra motivatie voor mijn ontwerp voor een machine die jouw herbruikbare fles vult met een lekker drankje.”

“Mijn vriendin vond het eerst gek dat ik dit doe. Tot ze een keer is meegelopen. We kregen verschillende complimentjes en zelfs een traktatie onderweg. Nu vindt zij het ook  erg leuk! Zelf maak ik gebruik van de gratis app Helemaal Groen. Hierop kun je zien waar iedere deelnemer gelopen heeft en hoeveel hij/zij verzameld heeft.”

Grijp je kans!

Met andere mensen lopen is gezellig! Je slaat twee vliegen in één klap. Je kletst en ruimt zwerfvuil op. Dus maak een trash-date met iemand om samen zwerfafval op te ruimen. Of organiseer een zwerfafvalbingo, waarbij je op de bingo kaart verschillende soorten afval moet verzamelen. Zo maak je van opruimen een spelletje! De meeste gemeenten werken graag mee aan deze actie. Als je in de gemeente Landerd woont zoals Mark én je bent van plan om regelmatig zwerfafval te verzamelen, dan kun je bij de gemeentewerf gratis een grijper ophalen.