Geplaatst op: 6 januari 2020

Update 7/01 – Maatregelen na voorval met een tauros Karlingerweg in De Maashorst 

7 januari 2020 – Afgelopen zondag, 05 januari, heeft zich een voorval voorgedaan in het begrazingsgebied aan de Karlingerweg in de Maashorst. Daarbij is een man gewond geraakt door een aanval van een tauros. Wij betreuren dit ten zeerste en hopen dat deze man snel en volledig hersteld. Hij is inmiddels thuis. Om ons medeleven te tonen en te achterhalen wat er precies is voorgevallen hebben wij contact opgenomen met het slachtoffer en enkele getuigen. 

Directe maatregelen 

Op dit moment onderzoeken we het voorval. Beheerders waren direct na het voorval ter plekke om de kudde te observeren. Rangers worden nu ingezet om extra toezicht te houden. We weten om welk dier het gaat, en deze stier is inmiddels verplaats en naar Keent gebracht. een plek waar publiek niet bij kan.

Hans Vereijken, voorzitter bestuurlijk Regie Team de Maashorst: “We nemen de situatie zeer serieus en beraden ons op eventuele verdere maatregelen. Voor ons staat de veiligheid van onze bezoekers voorop.” 

Oproep getuigen 

We komen graag in contact met getuigen van dit voorval. Hiervoor kan men contact opnemen met Ronald Goderie van Stichting Taurus, tel. 06-21526598 of een mail sturen naar info@demaashorst.nl 

Houd afstand tot de dieren 

Het begrazingsgebied blijft toegankelijk voor publiek. We blijven bezoekers nadrukkelijk wijzen op de regel om 50 meter afstand te houden van de dieren. 

In onderstaande animatie wordt nogmaals duidelijk waarom dit van belang is: