Geplaatst op: 13 oktober 2015

Maashorstfair verplaatst van datum en locatie

De Maashorstfair wordt, ondanks eerdere berichtgeving, niet op 13 september dit jaar gehouden. De organisatie heeft helaas moeten besluiten de tiende editie te verplaatsen qua datum én locatie.

Diverse factoren hebben dit besluit ingegeven. Het voornemen is de tiende Maashorstfair in het voorjaar van 2016 te organiseren. De exacte datum en locatie worden later dit jaar bekend gemaakt.

Niet aan de Brobbelbiesweg
Deze jubileumeditie zou aanvankelijk plaatsvinden op zondag 13 september 2015 bij de familie Van der Heijden aan de Brobbelbiesweg in Schaijk. Een prachtige locatie met een enthousiaste gastheer en gastvrouw in het  hart van de Maashorst, net nabij het zgn. ‘vier-landenpunt’. Daar had alles samen kunnen komen wat De Maashorst ‘De Maashorst’ maakt.

“Voor een organisatie die  alleen met vrijwilligers werkt, zijn er dit jaar op diverse vlakken te veel risico’s die gedragen moeten worden. Bovendien zou dit voor locatie en deelnemers van de Maashorstfair negatief kunnen uitpakken. En dat willen we beslist niet.”, aldus het bestuur. Het kost jaarlijks veel inspanning om de organisatie rond te krijgen. Dat geldt op het financiële vlak, als bij het vinden van een mooie geschikte locatie. “Wij betreuren het dit besluit te moeten nemen. Maar van dit uitstel komt geen afstel! Volgend jaar gaan we de tiende editie van de Maashorstfair alsnog organiseren met bedrijven, instellingen en organisaties die een binding hebben met De Maashorst en presenteren we dit weer aan alle bewoners en belangstellenden”, zo deelt de organisatie mede in haar verklaring.

De Maashorstfair houdt zich aanbevolen in 2016
In 2016 wordt de Maashorstfair weer georganiseerd. De Maashorstfair bestaat uit diverse pleinen met informatie, demonstraties en kraampjes. Organisaties kunnen zich aanmelden voor de themapleinen Recreatie & Toerisme, Kunst & Cultuur, (Verbrede) Landbouw, Natuur & Landschap, Duurzaamheid en Gezondheid. De Maashorstfair is geen markt of braderie, maar een evenement waarin deelnemers afkomstig uit de gemeenten van De Maashorst of daaraan gelieerd,  bezoekers informeren over hun producten en diensten in en uit De Maashorst. Dus van, door en voor De Maashorst!