Geplaatst op: 16 maart 2021

Lekker buiten in Bitswijk

Deze groene oase in de wijk Bitswijk in Uden, niet ver van ziekenhuis Bernhoven en dus ook nabij De Maashorst, is een mooie plek in coronatijd.  Gerard van der Pas vertelt: “Veel mensen uit de buurt maken gebruik van de picknicktafel in de buurttuin. Ze brengen zelf koffie en iets lekkers mee. De sfeer is goed; de tuin geeft sociale verbinding in de buurt. Je kijkt je ogen uit in de tuin. In het voorjaar en de zomer is het  één bloemenzee.”

,,Kleurrijke vogelnestkastjes, grappige kabouters en een bijenhotel trekken je aandacht. Naast het ontmoetingsplein is er ook een picknickveld en een bloemen-, vlinder-, kruiden- en moestuin. In de tuin kun je ook zelf je groene vingers laten werken; op dinsdagochtend zijn er vrijwilligers aan het werk om de tuin zo mooi te houden. En alles op een milieuvriendelijke manier.”

Op het terrein van de buurttuin is een open leslokaal voor de schoolkinderen. Kinderen kunnen hier luisteren naar bijvoorbeeld het verhaal van een imker en ook scholen kunnen hier gebruik van maken. Kijk voor meer informatie op: www.buurttuinbitswijk.nl

Foto Peter Noy