Geplaatst op: 14 december 2017

Leer moestuinieren met IVN Uden

Je wilt graag aan de slag met een eigen moestuin, maar je weet niet hoe te beginnen. Klinkt bekend? In het kader van de landelijke Moestuincampagne van IVN biedt de cursus Moestuinieren handvatten voor het starten van je moestuin. In deze cursus leer je stap voor stap hoe je van jouw moestuin een smakelijk paradijsje kunt maken. Zo ga je aan de slag met je eigen tuinplan en krijg je praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases.

Deze cursus was vorig jaar een groot succes en wordt opnieuw verzorgd door IVN’ers Petra Joosten en Annemieke van den Ing. Ze zijn zelf actieve moestuinierders op Volkstuinvereniging de Grietenhof en Permacultuurtuin d’n Hof van de Toekomst in Uden. De cursus bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten op maandag 15 januari , maandag 5 februari en maandag 26 februari, van 19.30 -22.00 in de Groenhoeve, Artillerieweg, 5403 PB Uden.

Kosten voor niet- IVN leden € 15,00 inclusief koffie, thee en cursusmateriaal. IVN leden krijgen korting. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.ivn.nl/afdeling/uden/activiteiten voor het inschrijfformulier. Het aantal plekken is beperkt (maximaal 15), dus wees er snel bij!

Geen gelegenheid om de cursus te volgen? Je kunt het ‘Moestuin doeboek’ dat tijdens de cursus gebruikt wordt ook bestellen via de IVN webwinkel. Of kijk voor tips en trucs op www.ivn.nl/moestuintje.

En mocht je de smaak zó te pakken krijgen dat je eigen tuin niet groot genoeg is, dan hebben de Grietenhof en d’n Hof van de Toekomst nog wel een plekje voor je vrij!