Geplaatst op: 24 mei 2017

Landerij VanTosse terechte finalist van de Brabantse Stijlprijs!

De Landerij VanTosse is een aantrekkelijk voedsellandschap van ongeveer 70 hectare aan de zuidrand van Oss. Hier groeien oude en nieuwe gewassen in een gebied van houtwallen, poelen en bloemrijke hooilanden en akkerranden. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paddenstoelen zoeken of fruit plukken! Enthousiaste vrijwilligers van de Stichting Landschapsbeheer Oss herstellen het kleinschalige, historische kampenlandschap van weleer en doen goed werk! Landerij VanTosse is niet voor niets één van de vijf finalisten van de Brabantse Stijlprijs 2017.

Op donderdag 18 mei maakte provincie Noord-Brabant de winnaar bekend van De Brabantse Stijlprijs 2017. Wandel- en Kunstroute Andreas Schotel uit Hilvarenbeek won de prijs. Voorzitter Landerij VanTosse Ronald van Widdershoven: ‘We zijn vereerd dat we bij de beste vijf van de provincie zaten. Dit is een extra stimulans om door te gaan.’ Een mooie prestatie als je bedenkt wat er 82 projecten waren. De vakjury: ‘Een grote groep vrijwilligers beheert op indrukwekkende wijze het landgoed, zoekt verbinding met lokale middenstand, en ontdekt nieuwe hopsoorten. Van tuinafval wordt prachtige landart gemaakt. Er zijn educatieve programma’s voor de inwoners en ze kunnen er gratis plukken. En dat alles met een goed oog voor de landschappelijke kwaliteit.’

 

Ontdek Landerij VanTosse!

Op allerlei manieren kun je op de Landerij VanTosse lokaal geteeld voedsel ontdekken, proeven en het landschap beleven. Hier kun je zien waar de spelt voor je brood groeit, gerst en hop voor je bier en cranberries voor een speciaal ijsje. Je kunt paddenstoelen zoeken in houtwallen, fruit plukken langs de fruitallee en bessen in de bosranden. Of werk je liever mee aan de ontwikkeling van dit stadsrand-landbouwproject? Kijk op www.landerijVanTosse.nl voor meer informatie!