Geplaatst op: 20 april 2017

Wordt Landerij VanTosse de Brabantse Stijlprijs winnaar?

Spannend … wordt Landerij VanTosse de Brabantse Stijlprijs winnaar? Nu kan het nog: breng vóór 13 mei uw stem uit.

Van 19 april tot en met 12 mei a.s. kan iedereen stemmen op de vijf finalisten voor De Brabantse Stijlprijs 2017. Landerij van Tosse, gemeente Oss is één van de vijf finalisten. Op 18 mei wordt duidelijk wie de winnaars zijn van de juryprijs en de publieksprijs. Van 19 april tot en met 12 mei kan iedereen stemmen via www.debrabantsestijlprijs2017.nl  

Op deze website staan filmpjes over de finalisten, en ook de bevindingen van de jury. “Het zijn stuk voor stuk pareltjes; verrassende plekken die allemaal geboren zijn uit enthousiasme en betrokkenheid van Brabanders, met heel veel liefde voor hun plek”, legt juryvoorzitter Erik van Merrienboer (gedeputeerde Ruimte) de keuze van de jury uit. “Ik weet zeker dat de komende weken heel veel mensen gaan stemmen, omdat hun favoriete plek De Brabantse Stijlprijs 2017 dik heeft verdiend.” De prijsuitreiking van de publieksprijs én de juryprijs vindt plaats op donderdag 18 mei in Bergen op Zoom tijdens ProefMei 2017.

De vijf finalisten zijn:

  • Ontmoetingscentrum De Wingerd in Natuurtuin ’t Loo, gemeente Bergeijk
  • Andreas Schotel wandel- en kunstroute, gemeente Hilvarenbeek
  • Natuurbegraafplaats De Hoevens, gemeente Alphen-Chaam
  • Dorpshuis De Trapkes, gemeente Rucphen
  • Landerij van Tosse, gemeente Oss

Liefde voor een plek

De Brabants Stijlprijs werd eerder uitgereikt in 2014. Toen won Het Klooster in Zijtaart. Dit gebouw is na het vertrek van de zusters Franciscanessen verbouwd tot dorpshuis en school. De gemeente Oss kreeg dat jaar een eervolle vermelding voor het opknappen van ’t Gengske.