Geplaatst op: 26 oktober 2017

Landerd koopt locatie voor Natuurpoort Maashorst

De gemeente Landerd heeft dinsdag 24 oktober de grond van voormalig transportbedrijf W. Heurkens in Schaijk overgenomen. De officiële ondertekening vond plaats aan de Palmstraat. Waar tot voor kort nog loodsen stonden, ligt nu een recent ingezaaid grasveld met in het midden een prachtige boom. Na de realisatie van een Natuurpoort met uitkijktoren wordt deze locatie op termijn de centrale entree voor bezoekers aan de noordzijde van De Maashorst.

Wethouder Ben Maathuis, die de documenten namens gemeente Landerd ondertekende, is blij dat deze stap gezet is. “Natuurpoort De Maashorst wordt echt iets bijzonders”, stelt hij. “Dat vinden niet alleen wij als Landerd, maar ook alle omliggende gemeenten zijn het hiermee ons. We trekken samen op om er een toegangspunt van te maken met een bovenregionale aantrekkingskracht. Het is meer dan alleen een natuurpoort. Er komt ook een stukje gebiedsontwikkeling bij kijken, zeker als je activiteiten wil opzetten als een boomtoppenpad of een klimbos.”

‘Jarenlang plezier’

Het plan ligt momenteel nog bij de Raad van State. “We kunnen pas aan de slag als het bestemmingsplan onherroepelijk is”, legt hij uit. “In 2018 verwachten we hier meer duidelijkheid over. Inmiddels heeft een aantal exploitanten zich voor de locatie gemeld. We zoeken een verbinder. Iemand die andere partijen erbij zoekt. Dan hopen we dat bezoekers van De Maashorst er jarenlang met plezier gebruik van kunnen maken.”

Bron: Arenalokaal