Geplaatst op: 2 augustus 2017

Kunstwerk viaduct Loo

Alle gemeenten rond De Maashorst werken aan het verbinden van hun dorpen met het natuurgebied. Onder de noemer van het project ‘Driften en dreven’ is Bernheze bezig om bij Nistelrode en Heesch routes richting De Maashorst meer herkenbaar te maken en te verfraaien. Bijvoorbeeld door bomen te planten, te zorgen voor meer bloemen in de bermen, voor meubilair en voor informatiepanelen langs de routes.

Viaduct Loo is een bijzondere plek op deze route. De tunnel is de verbinder van kern en natuurgebied. Kunstenaar Robin Gerris is bezig om de tunnel te verfraaien. Robin is beeldend kunstenaar en van 7 tot en met 22 augustus 2017 aan het werk in tunnel Loo in Nistelrode. Hij zal op de wanden van het viaduct fotografische beelden aanbrengen die symbool staan voor de verbinding tussen natuur en cultuur. Uiteraard zullen veel beelden herkenbaar zijn voor inwoners  van Nistelrode en buurtbewoners van de tunnel. Zo verwerkt hij de vondst van het bronsdepot uit de Romeinse Tijd in zijn werk. Ook voor mensen die niet uit de buurt komen zal er veel herkenbaar zijn uit de gebruikte beelden. Het kunstwerk kan de kijker aan het denken zetten en onderdompelen in zijn/haar eigen herinneringen.

Wegafzetting

De weg is gedeeltelijk afgezet om Robin zijn werk veilig te laten doen. Houdt u er rekening mee? Kom gerust een kijkje nemen bij de tunnel. Op het informatiebord langs de weg kunt u lezen hoe hij te werk gaat.

Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Bernheze en is mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant.